Our story

Terveiset Örön linnakesaarelta!

Olemme Helsingistä lähtöisin oleva saaristossa pitkään viihtynyt, ensin vapaa-aikaa viettänyt ja nykyisin yrittäjinä toimiva pariskunta. Örön matkailuyrittäjinä olemme toimineet vuodesta 2020 ja asumme saarella vakituisesti.

Perheessämme on yhteensä neljä lasta joista kolme vanhinta ovat jo ehtineet aikuisiksi ja asuvat kukin tahoillaan. Kaikki heistä ovat työskennelleet saarikohteissamme koko yrittäjänä toimimisemme ajan.

Saaristoyrittäjyytemme alkoi 2013 Paraisten Nötön saarella vähittäiskaupan ja polttoainemyynnin parissa. Muutaman Nötössä vietetyn vuoden jälkeen laajensimme toimintaamme lähellä sijaitsevalle Bodön saarelle, jonne avasimme vierassataman sekä ravintola- ja majoituspalvelut vuonna 2016. Nötön kauppiastaipaleemme päätimme 2020 kun saimme Örön matkailupalvelut hoidettavaksemme.

Bodö on 1967 rakennettu entinen merivartioasema, joka oli jo ehtinyt saada purkutuomion. Saimme kuitenkin ainutlaatuisen mahdollisuuden herättää paikka uuteen eloon ja aloitimme mittavan useamman vuoden kestäneen kunnostus- ja kehitysurakan joka saatiin päätökseen vuonna 2021. Bodössä toimiessamme veneilijät äänestivät Bodön rannikkoalueiden vuoden vierassatamaksi kahtena vuotena peräkkäin.

Jatkoimme Örön ohella Bodössä vielä kauden 2021 jonka jälkeen keskityimme Öröhön ja alivuokrasimme toiminnot meillä Bodössä useamman vuoden työskenneelle, saareen rakastuneelle pariskunnalle, jotka ovat upeasti jatkaneet paikan tarinaa. Tästä osoituksena yhä nousevat kävijämäärät ja kunniamaininta vuoden 2021 vierassatama -äänestyksessä.

Örön linnakesaari on poikkeuksellisen upea ja monipuolinen matkakohde. Saarella on ainutlaatuinen luonto rauhoitettuine kasveineen, monipuolisine eläin- ja perhoslajeineen sekä linnakehistorian täyteisine tarinoineen.

Tarjoamme matkailijoille monipuolisia palveluita ympäri vuoden. Majoitus- ja ravintolapalveluita on tarjolla vuoden kaikkina kuukausina, vierassatamamme on avoinna aina sulan veden aikaan ja majoitus- sekä ravintolatarjonta kasvaa kesäkuukausina saaren eteläosassa palvelevalla kahvilalla ja satamassa olevalla kesäravintolalla. Örössä käy noin 25.000 vierailijaa vuodessa.

Teemme alueen palveluiden ja toiminnan kehittämiseksi tiivistä yhteistyötä vuokraisäntämme Metsähallituksen kanssa. Metsähallitus kehittää Örön rakennuskantaa ja kiinteistötekniikkaa aktiivisesti sekä ylläpitää saaren monimuotoista luontoa. Tämän valtavan, alueen historian ja luonnon kannalta tärkeän työn hedelmistä pääsevät nauttimaan kaikki Örössä vierailevat.

Ainutlaatuinen luonto, upea kulttuurihistoria, tärkeä matkailutoiminta ja omanlaisensa sijainti tuovat kukin osaltaan sopivaa haasteellisuutta, vaihtelevia päiviä ja onnistumisen iloa työhön.

Tervetuloa Saaristomerelle viihtymään!

Toivottavat Nina & Janne