Guidade turer

Efter hundra år som avstängt militärområde visar Örö Kustfort nu upp vårt kustförsvars historia, från den ryska tsarens tid till våra dagar. Öns viktigaste sevärdheter är de välbevarade kasernområdena, de tunga Obuhov-kanonerna samt försvarsanläggningar och befästningar från olika tider. Tack vare sin bakgrund som kustfort är Örö, som ligger i yttre skärgården, också en av de viktigaste koncentrationerna för utrotningshotade arter och naturtyper i Södra Finland.

Under den guidade turen får du bekanta dej med Örös fascinerande historia från att ha varit skärgårdsbornas betesmark till ett av Ryska imperiets viktigaste kustfort. Du får höra om Örös olika skeden under Andra världskriget och hur Örö har blivit ett av Finlands populäraste resemål bland naturvänner.

12" HISTORIA (ca 1 km)  / endast på beställning: info@visitoro.fi

Rundturen börjar och slutar i 12" utställningsutrymme. Vi är gående och rundturen inkluderar trappor, som kan undvikas vid behov. 

INNEHÅLL: Ett gediget paket om Örös historia och dess betydelse som ett fort.

Pris: 13,50€ / person ( barn 10 - 13 pris är 8,00€ och under 10 år är gratis)


NATUREN (ca 3,5 km) / endast på beställning: info@visitoro.fi

Rundturen börjar i 12" utställningsutrymme, vi går på vägar, stigar och stränder, totalt ca 3,5-4 km. Turen slutar framför restaurangen.

INNEHÅLL: Örös unika natur och utrotningshotade växter.

Pris: 12,00 € / person ( barn 10 - 13 pris är 8,00€ och under 10 år är gratis)

KOMBO: En kombination av båda turerna, ca 2 h, 

Pris: 20 € / person.

Guidade turer ordnas endast på beställning för 1 - 50 personer utanför säsongen.